Select Page

V četrtek, 23.2.2017 smo izvedli zimski športni dan za učence petih, sedmih, osmih in devetih razredov. Učenci so lahko izbirali med smučanjem, tekom na smučeh, drsanjem in pohodom. Z učenci, ki so izbrali tek na smučeh smo se odpravili v Medvode, kjer so kljub visokim temperaturam uspeli zagotoviti dovolj snega za tek. Proga je bila zasnežena v dolžini dveh kilometrov in učenci so lahko tekli obe tehniki (klasika in prosto). Teren je bil razgiban, tako da so se dodobra natekli in se prijetno utrujeni vrnili v šolo.

Drsalci so se odpravili v Kranj, kjer so v Ledeni dvorani na Zlatem polju preiskušali svoje drsalne sposobnosti.

Pohodniki so se odpravili v smeri Stebljevka in preko Malega in Velikega hriba do Tuhinja. Vrnili so se prek Starih  Sel in Kostanja. Vreme je bilo oblačno, a k sreči padavin ni bilo. Ob prihodu v šolo so do odhoda šolskega avtobusa preživeli aktivno na šolskem igrišču.

Največ smole z vremenom so imeli smučarji na Krvavcu, kjer jim je smučanje oteževala megla. Smučanje je potekalo pod vodstvom učiteljev. Snežna podlaga je bila odlično pripravljena, tako da večjih zdrsov ni bilo.

Metka Mozetič, vodja športnega dne